2013. szeptember 2., hétfő

First Day





school uniform : made by me | iskolai egyenruha : én varrtam 
kitten shoes | cicás cipellő : NewYorker 

 We only need to wear our school uniform at special occasions like he school starting, school ending and nathional holidays. I outgrew my old one, and buying a new was too expensive for me, so i made  it myself! Yepp, my lovely dressmaker helped to make the pattern and i sewed it! I saw on my school's old graduation tableaus that girls had ricrac on the collar instead plain white ribbon; so i decided to make the blouse this way. It looks a little bit vintage-y and unique (i mean, everybody has plain white ribbon in the collar). The blouse is a bit big on me because i want to wear it in the future, too! The skirt is a simple  knee-lenght navy pencil skirt.  I love it!

A sulis egyenruhát csak sulikezdéskor, év végén és ünnepekkor kell viselnünk. A régit kinőttem és újat meg nem szerettem volna venni, mert elég drága és a minősége sem jó. Úgyhogy varrtam magamnak egyet! A varrónőmmel ( aki a legaranyosabb varrónő a világon) megrajzoltuk a szabásmintát, kiszabtuk és megvarrtam. Régi sulis tablókon láttam, hogy a lányok egyenruhájának gallérján farkasfog van sime fehér szalag helyett. Nagyon megtetszett, és így is készítettem el mert olyan régiesen retrósan hat, és nagyon egyedi ( a suliból csak nekem van ilyen, a többieké fehér szalagos). A blúz egy kicsit nagy lett rám, de csak azért hogy később is jó legyen, még érettségin is ebben szeretnék ülni. A szoknya egy sima sötétkék térdigérő ceruzaszoknya. Nagyon szeretem!

Have a great first day in shool!
Legyen szép első sulis napotok!
<3
Juci

1 megjegyzés:

  1. I wish our uniforms had been this pretty! I love the ricrac, it looks fabulous. The whole thing is really cute! I'm jealous of your sewing skills haha

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...