I love mini apple pies! So quick, easy and yummy treat for fall!
Nagyon szeretem ezt a mini almáspite receptet. Nagyon gyors, egyszerű és finom süti őszre!
Crust | Tészta :
2 cups white all-purpose flour | 250 g liszt
3/4 cup butter | 170 g vaj
3 tablespoons cold water | 3 evőkanál hideg víz
Filling | Töltelék :
2 large baking apples, peeled and sliced into small pieces | 2 nagy alma, hámozva és kis kockákra vágva
1/3 cup sugar | 70 g cukor
1/8 cup white all-purpose flour | 15 g fehér liszt
1 teaspoon cinnamon | 1 teáskanál őrölt fahéj
1/2 teaspoon nutmeg | fél teáskanál szerecsendió
dash of salt | csipetnyi só
- Add the flour in a medium bowl. Use a pastry cutter or fork to cut the butter into the flour. Sprinkle the 3 tablespoons of cold water in the bowl. Mix the ingredients together until thoroughly combined and away from the bowl. You may add an extra tablespoon of water, if needed. Create a dough ball and secure it with plastic wrap. Place the dough in the refrigerator for about 20 to 30 minutes, or until firm.
- Mix the sugar, flour, cinnamon, nutmeg, and salt in a medium bowl. Combine the apples into the mixture and mix thoroughly. Preheat the oven to 345ºF.
- Roll the dough half thinly on a floured surface. Be careful not to roll it out too thinly or else it will tear. Cut 8 circles from the dough ( I used a glass). Press the circles into the muffin pan.
- Morzsold el a vajat a liszttel egy tálban, és add hozzá a három evőkanál hideg vizet. Keverd össze, amíg a tészta teljesen egyben van és elválik a tál oldalától. A kell, akkor még adhatsz egy-két evőkanál vizet a tésztához. A tésztának hűtőben kell állnia 20-30 percig, amíg picit megkeményedik.
- Keverd össze a cukort, fahéjat, szerecsendiót és a sót egy közepes edényben, add hozzá a pici kockákra vágott almát és jól keverd össze, hogy minden kis almadarabon legyen fahéjas cukor. Ezután előmelegítheted a sütőt körülbelül 170°C-ra.
- Nyújtsd ki a tésztát közepesen vékonyra egy lisztezett felületen (nyújtódeszkán) óvatosan, hogy ne szakadjon el a tészta. Vágj ki 8 kört a tésztából sütiszaggatóval ( én poharat használtam). Nyomd a köröket egy kivajazott muffinformába.
- Add the apple mixture into each dough hole. Make sure that it's a little more over the pan's rim because the mixture will sink down due to losing a lot of water. I made lattice crust from the rest dough, but you can also cut little circles for the top of the pies.
4. Oszlasd el az almás tölteléket a pici pitékbe úgy, hogy mindegyikben picit több legyen mint amennyi beleférne a formába mert sütés közben picit lesüllyed az alma. Én rácsot készítettem a megmaradt tésztából, de kis köröket is vághatsz ki belőle a piték tetejére.
- Bake the pies for 35 minutes or until done. Allow the pies to cool.
5. Süsd meg a pitéket az előmelegített sütőben kb. 35 percig, amíg aranybarna lesz a tetejük!
Milyen ügyes vagyok! Nagyon jól néznek ki, gazi őszi süti :)
VálaszTörlés